Tarih: 18.07.2024 09:40

TAHİR GÜVEN CİNAYET DURUŞMASI GÖRÜLDÜ

Facebook Twitter Linked-in

Şırnak’ın Cizre ilçesinde 12 Aralık 2021 AK Parti eski İlçe Başkanı Cihan Güven’in kardeşi Tahir Güven, uğradığı silahlı saldırı sonucu öldürülmesi sonucu yargılanan Özgür Kadın Hareketi/TJA aktivisti Dorşin (Sümeyye) Gök, Halkların Demokratik Partisi (HDP) Gençlik Meclisi üyesi Mehmet Miraç Dinç, Emin Kalkan ile Abdullah Kaçmaz’ın “Tasarlayarak öldürme” ve “Devletin birlik ve bütünlüğünü bozmak” iddialarıyla açılan davanın 10’uncu duruşması Şırnak 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü.

AK Parti Cizre eski ilçe başkanı Cihan Güven’in kardeşi Tahir Güven’in 12 Aralık 2021 yılında silahlı saldırı sonucu öldürülmesi ile ilişkileri olduğu iddia edilen sanıkların duruşması Şırnak 2’inci Ağır Ceza Mahkemesinde görüldü. Duruşmaya Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) üzerinden katılan Dorşin Gök, Mehmet Miraç Dinç ve Emin Kalkan, işlenen cinayet ile hiçbir alakalarının olmadığını söyledi. 

Mahkeme tarafından Adli Tıp İhtisas Kurulu (ATK) tarafından Dorşin Gök’e ait İ Phone marka cep telefon şifresinin kırılıp incelenmesi talebine cevap gelmemesi nedeni ile sanık avukatları itiraz etti. 

Dorşin Gök Kürtçe yaptığı savunmasında, “Savcı’da, Hakim de telefon nedeni ile bu mahkemenin bu kadar beklemediğini. Mahkeme heyetinden talebim adalet. Bu dosyanın içeriği tamamen iftiralar üzerine kurulu. Telefonum benim mahremimdir. Ayrıca telefonun şifresi kırılıp inceleme yapılsa bile içerisinde aleyhimde hiçbir bilge veya belge bulunamayacak. Önceki savunmalarımı tekrar ediyorum. Mahkeme heyeti tarafından tahliyeme karar verilmesini talep ediyorum” dedi. 

Mehmet Miraç Dinç, Kendisinin ve Dorşin Gök üzerinden siyasi bir oyun oynandığını iddia ederek yaptığı savunmada, “en başta şunu söylemek istiyorum, işkenceler altında haksız ve hukuksuz bir şekilde bizleri burada tutuyorsunuz. Mahkeme de adalet ve hukuk işlemiş olsaydı bizler bugün cezaevinden değil dışarıda olacaktık. Daha önce verdiğim ifadelerimi tekrar ediyorum. Benim ve arkadaşım Dorşin üzerinden siyasi bir kumpas kurulmuştur. Tahliye edileceğimiz kararı bekliyorduk. Ancak bu mümkün görünmüyor. Mahkemeden herhangi bir karar çıkmayacak. Mahkeme heyetinden beraatımı talep ediyorum. bu mümkün değilse, tahliye oda mümkün değilse adli kontrol tedbirleri ile serbest bırakılmamı talep ediyorum” dedi. 

Sanıklardan Emin Kalkan ise, Mehmet Miraç Dinç ve Dorşin Gök’ü tanımadığını ve onlar ile herhangi bir bağı olmadığını söyleyerek, “ben hayatım boyunca böyle çerçefili bir durum ile karşılaşmadım. Bu durum filmlere bile konu olmadı. 4 günlük gözaltı süresi boyunca çeşitli işkencelere maruz bırakıldım. Gözaltında bulunduğum süre zarfında kız arkadaşım bulunduğum yere getirilerek, çeşitli işkencelere maruz kaldım. Bir başkası olsaydı içerisinde bulunduğum durumda polisler tarafından ne söylense kabul ederdi. Ancak benim Tahir Güven cinayeti ile hiçbir ilgim yoktur. İşkence altında bile bunu polislere söyledim” dedi. 

Mahkeme heyeti tarafından Dorşin Gök üzerinden bulunan flaş belleğin içerisinde bulunan dokümanların BTK tarafından mahkemeye ulaştırılmasını, tutuklu bulunan sanıkların tutukluluk hallerinin devam etmesine ve bir sonraki duruşmanın 6 Eylül 2024 tarihine ertelenmesine karar verildi. 

Tutuklu bulunan sanıklara destek vermek amacı ile DEM Parti Siirt Milletvekili Sabahat Erdoğan Sarıtaş, DEM Parti Şırnak İl örgütü, Özgür Kadın Hareketi temsilcileri ile tutuklu sanıkların yakınları katıldı. 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —