YAZ KUR'AN KURSLARINA ÇOCUKLARDAN YOĞUN İLGİ

Şırnak Cizre'de yaz tatilini fırsat bilen aileler, çocuklarını yaz Kur'an kurslarına gönderiyor. Çocukların yoğun ilgi gösterdiği kurslar, 6 hafta boyunca devam edecek.

YAZ KUR
İNANÇ DÜNYAMIZ 19.07.2024 08:47:00 0

1 Temmuz'da başlayan yaz Kur'an kurslarıyla camiler, çocuk sesleri ile şenlenmeye devam ediyor.

Camilere giden çocuklar, dini bilgiler yanında çeşitli aktivitelerle eğleniyorlar. Her sene milyonlarca genç ve çocuğun Kur'an-ı Kerim, Siyer-i Nebi ve dini bilgiler öğrendiği yaz Kur'an kursları, 1 Temmuz itibari ile başlayıp 6 hafta süreyle yüz yüze gerçekleştiriliyor. Yaz Kur'an kurslarına gelen çocuklara tecvitle Kur'an-ı Kerim eğitimi, dini bilgiler, ilmihal bilgilerinin yanı sıra kısa sure ve dualarla birlikte vakit namazlarının nasıl kılınacağı öğretiliyor.

Kurs öğrencilerine ücretsiz "Dinimi Öğreniyorum" ders kitabı ve "Etkinlik Kitabı" dağıtılarak, çocukların manevi gelişimine katkı sağlanıyor.

Kırmızı Medrese Camii'ne gelen çocuklar, verilen eğitimlerin yanı sıra çeşitli etkinliklerle güzel vakit geçiriyorlar.

Yılın 12 ayı ders verdiklerini ifade eden Kırmızı Medrese Cami Müezzini Hüseyin Elçik, "Yaz Kur'an kursunun yanısıra yılın 12 ayı öğrencilerimize ders veriyoruz. Okulların tatil olmasıyla beraber kaz Kur'an kurslarının başlamasıyla çocuklar, camiye gelip eğitim alıyorlar.  Tecvit, itikat, siyer, fıkıh derslerini veriyoruz. Çocuklara uygun ders programları neyse onları öğretmeye çalışıyoruz." ifadelerini kulandı.

Kırmızı Medrese Camii İmamı Hasan Özkan, "Diyanet İşleri Başkanlığımızın başlatmış olduğu yaz Kur'an kursu devam ediyor. Kursa gelen öğrencilere öncelikle ahlaki, manevi, dini, fıkıh, hadisi derslerini veriyoruz. Bunların haricinde etkinliklerimiz oluyor. Tek amacımız öğrencilerimizin İslami ahlak ile yetişmeleridir. Yaz Kur'an kurslarımızın başlamasıyla camilere talebelerin rağbeti çok oluyor. Geçmiş yıllara göre yaz Kur'an kursuna çok rağbet var. Amacımız dini bilgiler, ahlaki, edebi ve manevi dersler vererek terbiyeli bir nesil yetiştirmektir." dedi.

Kırmızı Medrese Camii'ne gelen çocuklar, camide oldukları için mutlu olduklarını ifade ettiler.

Ramazan Bışkın, "Burada tecvit dersleri alıyoruz, Kur'an-ı Kerim okumak ve öğrenmek için geliyoruz. İslam'ın ve imanın şartlarını burada öğreniyoruz. Burada olduğum için çok mutluyum. Herkesin Kur'an okumasını tavsiye ediyorum." dedi.

Bünyamin Eş, "Her sabah camiye gelip Kur'an-ı Kerim öğreniyorum. Hocamız bize ikramlarda bulunuyor. Burada Peygamber Efendimizin hayatını öğreniyoruz, namaz kılmayı öğreniyoruz." şeklinde duygularını paylaştı.

Âdem Eş, "Buraya Kur'an-ı Kerim öğrenmek için geliyoruz. Hocamız bizlere imanın, İslam'ın şartlarını öğretiyor ve Peygamberlerin hayatını öğretiyor. Kur'an-ı Kerim öğrenmek isteyen herkesin camiye gelmesini istiyoruz." şeklinde konuştu.

Ahmet Yasin Ekinler, "Camiye gelip Kur'an-ı Kerim okuyoruz. Camide derslerimizden sonra oyunlar oynuyoruz. Hocamız bize çok iyi davranıyor hediyeler alıyor. Camide olduğum için çok mutluyum. " dedi.